Danas bili ćale i ja na najlon pijuacu u Ns. I sad kad smo se parkirali, stoji malo dalje od nas Lancia Delta Integrale, koja se prodaje. Priđemo mi da vidimo, pošto je i ćale ljubitelj Italijana, kad dolazi jedna žena s detetom (nekih 15 god) i još nekim čovekom i prilazi Laciji. Mali pita šta je ovo, ona mrtva 'ladna kaže "Mislim da je ovo Polonez. Da, da ovo je Polonez!" Stali ćale i ja i ne verujemo šta žena govori, onako samouverena, kao da je ne znam kakav poznavalac automobila! Evo i slike te Lancie, a prvoj je moj ćale u zelenoj majci i farmericama.
Poslednja izmena od Kosovic u Ned Avg 23, 2009 5:49 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Bila je i prosle nedelje na najlonu, bas sam komentarisao mojoj zeni kako je odlicno uradjena, bukvalno kao nova.
Za komentar te zene nemam reci.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020 Škoda Kodiaq Peugeot speedfight 3
ја mislim da to prodaje neki lik iz futoga,ima dve ili tri lance.i par alfica 166 i alfu spider zena mu vozi.inace prodaje i nabavlja alu felne svih velicina za sve alfe.
vidjam da dugo prodaje i neku 166 2.5.
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020 Škoda Kodiaq Peugeot speedfight 3
Strato-Polonez je posebna prica
80-ih godina je jedan od poljskih trkaca posjedovao Lanciu Stratos (nemam pojma kako, najvjerovatnije je imao jake veze u Partiji...) koju je razbio na jednoj od trka u PL. Posto dijelovi za Lanciu Stratos nisu bili lako dostupni, odlucili su da sve prepakuju u Poloneza sa pojacanom sasijom. Nastalo je ovo cudo sa slika i neko vrijeme je vozen na stazi a onda je ostavljen u zaborav. Stajao je dekompletiran u Muzeju Motorizacije u Varsavi. Prije 2-3 godine je obnovljena i nalazi se u stalnoj ekspoziciji
EDIT
Provjerio sam na Wikipediji - auto je vozio sin tadasnjeg Premijera PL Razbio ga je na prvoj trci 1977. Nakon stvaranja Strato-Poloneza, vozen je na trkama do 1985. a onda je otisao u muzej. Remont je poceo 2000, a zavrsen 2007.
Da se ne uvredi neko, ako slučajno ga poseduje, meni je Polonez tako odvratan da to nije normalno. Imao je jedan momak iz Lovćenca (ja sam odatle, pa se preselili u Vrbas) Poloneza kabrio, alć smo se sprdali s njim, to nije normalno. A ova žena danas ne znam kakav da je poznavalac ne može reći da je to Polonez, kad joj znak Lancia oci iskopa koiko joj stoji pred očima.
Situacija slicna ovoj:Moj drug ima ekstra sredjenu 155,i bilo tu nas par Alfista,malo se trkali,malo slikali na nekom poligonu,kad nas odjednom opkoli policija:Dobili smo obavjestenje gradjana da se ovuda trkate,ugrozavate bezbjednost,bla,bla,parkirajte vozila i dajte licne i saobracajne,i kaze za 155icu ovog druga:Maknite ovu SKODU odavde!!! Ovaj moj drug poludio,kaze:Druze sklonicu nije problem,samo da znas-nije ovo Skoda...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Sa manjom prepravkom polonez pljunuta delta prednja maska malo gita na bokove felne i retrovizori i tadaaaa
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. druga serija 33 1.7 Veloce
Druga. treca serija 33 Permanent4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2 ili TI work in progress
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. treca serija 33 1.7 16v