Reparacija vozackog stakla

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Reparacija vozackog stakla

Sub Jun 27, 2009 12:17 am

Da li se neko bavio istim ili gledao kako se reparira naprslina na 'soferki'?
Kamicak mi je napravio trokraku zvezdicu koju sam odmah zastitio od prljavstine lepljivom trakom, a posto sam narucio sredstvo za reparaciju, treba mi 'user manual' pa da krenem u :majstor
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Re: Reparacija vozackog stakla

Sub Jun 27, 2009 12:36 am

mislim da nema vajde od tog "uradi sam" seta :rolleyes: ali daj boze da uspes, zavisi kakvo je ostecenje, ne moze svako da se reparira, ja bih to ipak prepustio profesionalcima ;)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Sub Jun 27, 2009 8:02 am

ne znam dal ima negde uputstvo ali meni su pre 8 godina radili na feliciji,kad sam isto tako sa nalepnicom odma zalepio da ne prlja pukotinu

prvo je nekom hemijom blago naspricao,montirao neki vakum sa prednje strane,pa upaljacem blago ugrejao unutrasnju stranu pukotine,pa neku masinicu verovatno da stisne staklo sa unutrasnje strane

posle nekih 20-ak minuta skinuo sve i sa ziletom ostrugao visak koji je izasao iz pukotine,ostala je blago primetna tackica,koja je trajala do prosle godine dok nije poveci kamicak opicio i napravi pukotinu kao da je bila omanja cigla

imam i na alfi lepu fleku od kamencica i to par meseci posle zamene druge soferke
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Nigy

Ned Jun 28, 2009 12:28 am

Hvala na info, kad stigne set videcu da uslikam ono sto budem radio. :)
Nekom servisu za opravku pare necu dati jer za trecinu vrednosti stakla dobijam nesto sto nema garanciju i verovatno ce da ispadne za godinu-dve.
U svakom slucaju, pri sledecoj registraciji osiguravam i stakla, pa ako se nesto slicno desi, necem da razmisljam. ;)
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Ned Jun 28, 2009 8:14 am

ja osigurao stakla i treba da odem do osiguranja da vidim proceduru

a prvo i originalno je sevnulo posle 18.godina,drugo je posle par meseci a trece je posle mesec dana dobilo kamicak,na srecu imam foliju ispod pa verovatno ne ide dalje
Nigy

Sre Jul 01, 2009 9:23 pm

Stigao set za reparaciju. Ima li neko predstavu cime peru staklo pred zahvat? Na uputstvu nista ne pise... :scratch:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Sre Jul 01, 2009 9:42 pm

ja koliko se secam da je samo jelenskom krpom obrisao,ali najverovatnije moze sa MER-om,sa alkoholom,jer ga odma i osusi
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Čet Jul 02, 2009 7:45 am

Procedura u Dunavu je sledeca!
Odes kod referenta i prijavis stetu tako sto popunis obrazac i opises gde i kako se to desilo!
Referent pogleda polisu i vidi koliko Dunav ima ucesca u steti tj. do koje sume placa osiguranje!
Kod mene je bilo ful 45000din(premija od 3200din) tako da je dunav platio kompletnu soferku oko 35000
a kusur mi ostaje od 10000 za nedaj boze neko jeftinije staklo ili bi doplatio 25000 za soferku ako bi me maler poterao u ovoj registracionoj godini!
Pitaju te gde ces da zamenis, u kom servisu da bi oni izdali nalog za zamenu(rok zamene 4 cetiri godine) ili da ti uplate na tekuci racun pa ti menjaj gde hoces!
Posle toga izadje sluzbenik slika soferku i kamenom ispise -izgrebe neki njihov broj!
Vratite se u kancelariju, potpises i gotovo! :grin:
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Čet Jul 02, 2009 3:20 pm

Nigy napisao:Hvala na info, kad stigne set videcu da uslikam ono sto budem radio. :)
Nekom servisu za opravku pare necu dati jer za trecinu vrednosti stakla dobijam nesto sto nema garanciju i verovatno ce da ispadne za godinu-dve.
U svakom slucaju, pri sledecoj registraciji osiguravam i stakla, pa ako se nesto slicno desi, necem da razmisljam. ;)

Slikaj i opisi i kazi koji je to set za reparaciju jer i kod mene ima na soferki udarac od kamicka.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Nigy

Pet Jul 03, 2009 2:19 am

alfamen napisao:Procedura u Dunavu je sledeca!
Hvala, sve je to lepo, i vec sam par puta prolazio tu proceduru sa sluzbenim kolima, ali nemam osigurana stakla, i do oktobra kad mi istice registracija, treba preziveti sa ovim. ;)

Povratak na “Area Servizio”