Valeo!? Ne!
- nidza
- Garaža: ex 159
Ja sam na Stilu JTD menjao pre 5 godina i ~70.000km, stavio Valeo iz AP Sport-a, i dalje je savršeno. Čak i vozim auto onako kako je najgrđe ok kvačilo, u niskim obrtajima, a ne pokazuje ni najmanje znake slabosti.
- Joca
- Garaža: ;)
ja sam narucio sve diskove i plocice `valeo` iz kit komerca
za alfu 156 1.9 sw... javljam utiske, nadam se poboljsanjima...
ps: pred. i slike sutra...
Re: Valeo!? Ne!

za alfu 156 1.9 sw... javljam utiske, nadam se poboljsanjima...
ps: pred. i slike sutra...

- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
Ja probao danas CREA-ovu alfu sa valeo diskovima i plocicama extra koči i nimalo ne škripi.Ajde Jovane predstavi se 

cuore sportivo
- darkobb
- Garaža: Alfa 147 1.9 jtd
Ja sam na 147-micu 1.9 jtd ugradio valeo set kvacila. U pocetku je bilo ok, ali vremenom je pocelo kvacilo da postaje tvrdo. Kad auto stoji jedan dan i ne vozi se ono postane malo mekse i ne skripuce, cim ga vozim na malo duze relacije postane dosta tvrdje i skripuce pri dnu. Da li je tu problem korpa ili neki cilindar???
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
najvjerovatnije nista od toga vec osovina i mehanizam koji povezuje kvacilo sa slave cilindrom... osusi se vremenom mast i onda zapinje cim se malo ugreje sklop... idi kod majstora neka ti to sve podmaze i ne bi trebalo vise ista da ti skripi...
- darkobb
Odmah ce kod majstora da se i to pogleda. Znaci mehanizam koji povezuje kvacilo i cilindar.
- Djo83
pa da, na 156 je slave cilindar ispod akumulatora i od njega ide poluga koja se kaci na vertikalnu osovinu koja se nalazi unutar zvona i pokrece kvacilo... unutra na njoj dolazi do skripe jer se mast isushi... ako je kod 147 isto tako onda otkacis tu polugu gore i niz osovinu spustis ulje da se slije unutra na mehanizam koji skripi a gore na spoju sa polugom stavis masti i problem rjesen...
- maxy
- Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd - Lokacija: BG
Ja sam stavio valeo set kvacila pre 30k km i za sada nikakvih problema. Ako nekome znaci cena kostalo me 28000 RSD bez zamene.
- darkobb
Video sam tu polugicu sto spaja slave cilindar i osovinicu sto ulazi u menjac, kako skinuti tu polugicu?
- Djo83
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Polugica je na osovinu nasađena, samo je skineš nagore, a pre toga skineš seger osigurač koji je drži.
Onda izvučeš plastičnu biksnu koja drži osovinu u zvonu i podmazuješ.
Samo, da bi došao do situacije da možeš to da izvedeš, mora napolje nosač akumulatora.
Onda izvučeš plastičnu biksnu koja drži osovinu u zvonu i podmazuješ.
Samo, da bi došao do situacije da možeš to da izvedeš, mora napolje nosač akumulatora.