to nije tačnodejan555 napisao:To je suština problema ...
Čim skineš napajanje resetovao si bilo koju elektroniku koja se
može resetovati tim putem - spajanje klemi je BESMISLENO !!!
ECU reset
- 951MAX
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
tako je , nema bas nikakve potrebe za tako necim.ovo znaci da ja neme potrebe ovo da radim...
pozdrav
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
al 156 1,6ts 88kw 1998g
pitanje!!!
jedan cikica je vozio moju alficu dobrih 8 godina, njegov stil voznje je bio do 3000 obrtaja , minimalna potrosnja,redovno odrzavanje, peta brzina sto prije...itd. klasika....e sad posle njega dolazim ja, mlad neizzivljen, sa malo drugacijim potrebama,"malo vecim" obrtajima, vecim brzinama, vecim potrosnjama ..potpuno drugaciji tip vozaca , e sad...dali ce ECU, posle cikice da nauci sam moj stil voznje ili moram da ga resetiram...kako je objasnjeno, nekad u pocetku sam primjetio da mi malo slabije vuce oko 2-3000 obrtaja a kasnije...kao raketa..al sad ...neznam mozda sam utripovao al dobro je sve...cini mi se da normalno i jednakomjerno ubrzava..
pitanje!!!
jedan cikica je vozio moju alficu dobrih 8 godina, njegov stil voznje je bio do 3000 obrtaja , minimalna potrosnja,redovno odrzavanje, peta brzina sto prije...itd. klasika....e sad posle njega dolazim ja, mlad neizzivljen, sa malo drugacijim potrebama,"malo vecim" obrtajima, vecim brzinama, vecim potrosnjama ..potpuno drugaciji tip vozaca , e sad...dali ce ECU, posle cikice da nauci sam moj stil voznje ili moram da ga resetiram...kako je objasnjeno, nekad u pocetku sam primjetio da mi malo slabije vuce oko 2-3000 obrtaja a kasnije...kao raketa..al sad ...neznam mozda sam utripovao al dobro je sve...cini mi se da normalno i jednakomjerno ubrzava..
- ilija156
- Garaža: alfa GT
ma definitivno ne trazim mirkl od auta, ipak je najslabiji i najstariji iz svoje branse, al za razliku od drugih i boljih i novijih jos uvijek se ova moja
fabrikana neda na cesti...pa nek prica ko sta hoce...!!!!!onako samo pitam dal je ecu konstantno u fazi ucenja ili ima odredjene parametre koje kad jednom memorise ostaju zauvijek??

- bicko015
- Garaža: Alfa Romeo 156 1,9 JTD
Jedno pitanje. Promenio sam protokomer, da li bi trebao da uradim reset ecu-a? U pitanju je 156 1.9jtd 81kw 2001. 

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
@zzz156
Ja sam cuo da su ti kompjuteri adaptibilni, i da su stalno u procesu ucenja, tako da mislim da u principu ne treba nista da radis, jer meni je bilo tako nesto slicno.
Ja sam cuo da su ti kompjuteri adaptibilni, i da su stalno u procesu ucenja, tako da mislim da u principu ne treba nista da radis, jer meni je bilo tako nesto slicno.
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- CveleZEC
- Garaža: ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
FIAT TIPO 2.0 IE
HONDA VF750 - Lokacija: Lesnica
I mene uništi elektronika na mojoj 166 2.4 JTD, moram pokušati ovaj reset pa šta bude bude.
Javljam rezultate
Javljam rezultate
- CveleZEC
- Garaža: ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
FIAT TIPO 2.0 IE
HONDA VF750 - Lokacija: Lesnica
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
kada skines minus klemu zakaci je sa strane negdje da ne dodirne slucajno metal ili ako ti je lakse izvadi skroz akumulator preko noci...
Re: ECU reset
u sustini kompjuteri jesu adaptivni ali to moze da potraje... preporucuje se da resetujes komp tako sto preko noci otkaci minus klemu pa ujutru opet prikaci... ima slucajeva i da su ljudi morali da ponovo ucitavaju fabricku mapu posle promene protokomjera/map-a/piergurga...bicko015 napisao:Jedno pitanje. Promenio sam protokomer, da li bi trebao da uradim reset ecu-a? U pitanju je 156 1.9jtd 81kw 2001.
kada skines minus klemu zakaci je sa strane negdje da ne dodirne slucajno metal ili ako ti je lakse izvadi skroz akumulator preko noci...
- srlealfa
- Garaža: 156 2.0 jts
ja sam to radio na svojoj 156ici i mnogo je lepše radio auto,samo se ispostavilo da njoj ipak treba nešto više od običnog reseta ECU-a

- Boban204
- Garaža: AR 156 1.8 TS '02 rest.
Već duže vreme mi sija lampica od air bag-a, nije mi smetalo (skoro sam i zaboravio) jer je odavno nisam vozio noću. Verovatno je neki kontakt u pitanju, e sad da ima samo dva skinuo bih maske i pregledao, ali ima ih 12 i treba pola auta razvaliti, znači da li ovaj reset može da je ugasi ili samo skidanje klema? Dijagnostiku zaboravite, nemam keša sad za nju, treba mi za znak 

- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
- Boki_Dj
- Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03 - Lokacija: Nis
Pomeri sedišta! Oba prednja, malo napred nazad, i promrdaj kablove ispod sedalnog dela. Daj elektronici par min fore.Boban204 napisao:Već duže vreme mi sija lampica od air bag-a, nije mi smetalo (skoro sam i zaboravio) ...
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
- Fittipaldi
- Drug Član
- Garaža: KIA Pro Ceed
Z101 mediteran '82 - Lokacija: Beograd
Meni je na 145 1,4TS počeo da varira broj obrtaja na leru dok motor ne postigne radnu temperaturu. Ovo je posebno bilo izraženo kod zaustavljanja. Pokušao sam sa nekom varijantom brisanja podataka. Odspojio sam akumulator na 45 minuta, zatim sam upalio motor i pustio da radi 15 minuta na leru. Uspelo je
. Sada radi ravnomerno. Ako neko ima sličnih problema neka pokuša slobodno. 

- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Mozda nekom zatreba:
1. Disconnect battery for 45 mins
2. Reconnect battery, and turn ignition to MAR for 90 secs
3. Turn off and leave 90 secs
4. Start engine WITHOUT pressing throttle and let the car idle for 15 mins (I repeat, do not touch the throttle whilst the car is idling)
5. Turn engine off and leave for 10 minutes
6. Start the car and go for a drive, using a number of styles (eg town, motorway, thrash etc)
1. Iskljucite bateriju na 45 min.
2. Prikljucite bateriju i ukljucite kontakt na 90 sec.
3. Iskljucite kontakt i ostavite 90 sec.
4. Upalite motor bez diranja gasa i neka motor radi u leru 15 min(ponavljam da se ne dira papucica gasa dok motor radi u leru)
5. Iskljuciti motor i ostaviti da odstoji 10 min.
6. Startujte auto i idite na voznju, koristeci razlicite stilove voznje (npr: grad, auto put, guzva, jaka ubrzanja ,spora ubrzanja itd)
Uvek ovo radim kad cistim klapnu gasa ili tako nesto..ima smisla i ima razlike...
Skinem kleme ~45min, onda ih vratim, upalim auto i 15min radi bez diranja icega(papucica gasa ne sme da se dira), onda ugasim auto 10min. Onda upalim i po gasu.
Ako ocete da resetujete i kontrolu lergasa onda ubacite i sledece korake: Nakon vracanja klema prvo date kontakt (MAR) 90sec i onda vratite kljuc 90sec ali bez vadjenja kljucha onda kao gore navedeno upalite auto 15min, pa ugasite 10min....
Recimo desilo mi se da se auto gasilo cim stisnem kvacilo malo duze, cak i preko lezecih, ocistio sam klapnu gasa i nista, onda sam resetovao ECU i kontrolu lergasa kao gore navedeno i sve se sredilo
eto tako
3. Turn off and leave 90 secs
4. Start engine WITHOUT pressing throttle and let the car idle for 15 mins (I repeat, do not touch the throttle whilst the car is idling)
5. Turn engine off and leave for 10 minutes
6. Start the car and go for a drive, using a number of styles (eg town, motorway, thrash etc)
1. Iskljucite bateriju na 45 min.
2. Prikljucite bateriju i ukljucite kontakt na 90 sec.
3. Iskljucite kontakt i ostavite 90 sec.
4. Upalite motor bez diranja gasa i neka motor radi u leru 15 min(ponavljam da se ne dira papucica gasa dok motor radi u leru)
5. Iskljuciti motor i ostaviti da odstoji 10 min.
6. Startujte auto i idite na voznju, koristeci razlicite stilove voznje (npr: grad, auto put, guzva, jaka ubrzanja ,spora ubrzanja itd)
Uvek ovo radim kad cistim klapnu gasa ili tako nesto..ima smisla i ima razlike...
Skinem kleme ~45min, onda ih vratim, upalim auto i 15min radi bez diranja icega(papucica gasa ne sme da se dira), onda ugasim auto 10min. Onda upalim i po gasu.
Ako ocete da resetujete i kontrolu lergasa onda ubacite i sledece korake: Nakon vracanja klema prvo date kontakt (MAR) 90sec i onda vratite kljuc 90sec ali bez vadjenja kljucha onda kao gore navedeno upalite auto 15min, pa ugasite 10min....
Recimo desilo mi se da se auto gasilo cim stisnem kvacilo malo duze, cak i preko lezecih, ocistio sam klapnu gasa i nista, onda sam resetovao ECU i kontrolu lergasa kao gore navedeno i sve se sredilo
eto tako
- Garaža: Beli fijaker
Great!
Odlicno!

Odlicno!

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- mark0147
- rookie
- Garaža: alfa romeo 147 1.9jtd 16v
Momci da li mislite da bi reset ecu pomogao u mom slucaju... U pitanju je 147 1.9jtd 85kw koja je proslo leto iznenada postala kao zavezana za drvo, ustanovio sam da je to do protokomera i iskljucio ga (skinuo dzek)... tako sam je vozio sigurno 6 do 7 meseci i presao boga oca kilometara... do pre neki dan kad sam odlucio da ga skinem i ocistim, bio je jako prljav i masan ocistio sam ga vratio u kljucio i auto nije isao nesto puno bolje, da li bi mu taj reset pomogao u opste ili da kupujem nov protokomer ???
- sz13shumi
- Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 TWIN SPARK 16v SUPER CARCAT BLACK
Alfa Romeo 156 2.0 JTS 16v SW Selespeed - Lokacija: Jagodina
To u svakom slucaju treba da uradis a i ta diagnostika ti je 800-1000 din prvo probaj to pa tek onda trazi nov jer ti komp vratio na srednje vrednosti pa je sad zbunjen.