Amortizeri za 156 SW TI

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Re: Amortizeri za 156 SW TI

Sub Dec 12, 2015 1:29 pm

YUgisa napisao:Amortizeri nemaju veze sa visinom auta. Teoretski, mogli bi eventualno da se razlikuju u dimenzijama, ako se opruga montira na amortizer pa da je platforma nesto niza nego sto treba, ali to malo varira najcesce. Mozda je kupio Prokit sa za neki laksi motor a on mozda ima neki tezi kod njega ako je problem samo napred. Amortizer samo usporava oscilacije opruge.
Moram da te demantujem ovde. Nije nista pogresno kupljeno, sve je novo - nove opruge i uzeo sam nove b4 amorte. Auto se spustio 2 cm vise nego sto je trebao. Pogresan model opruga nije kupljen (dosta kolega zna), imao sam tri seta opruga u jednom momentu i svi setovi su bili propisani za moj auto. Zamenio sam opet opruge, ista situacija... Tek kada sam vratio stare amorte (ni trapadzija nije verovao da ce se auto podici), sve je doslo na svoje mesto.

Zakljucak je da amortizeri ocigledno uticu na visinu auta. Kupljeni su i Wint-u , ovlascenog uvoznika Bilstein-a. Fizicki su identicni sa fabrickim...

Inace, jurim makar B6 amorte ili druge sportske, ne svidja mi se i dalje kako to deluje.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Sub Dec 12, 2015 2:29 pm

Moj savet B8
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Sub Dec 12, 2015 2:35 pm

Crni napisao:
YUgisa napisao:Amortizeri nemaju veze sa visinom auta. Teoretski, mogli bi eventualno da se razlikuju u dimenzijama, ako se opruga montira na amortizer pa da je platforma nesto niza nego sto treba, ali to malo varira najcesce. Mozda je kupio Prokit sa za neki laksi motor a on mozda ima neki tezi kod njega ako je problem samo napred. Amortizer samo usporava oscilacije opruge.
Moram da te demantujem ovde. Nije nista pogresno kupljeno, sve je novo - nove opruge i uzeo sam nove b4 amorte. Auto se spustio 2 cm vise nego sto je trebao. Pogresan model opruga nije kupljen (dosta kolega zna), imao sam tri seta opruga u jednom momentu i svi setovi su bili propisani za moj auto. Zamenio sam opet opruge, ista situacija... Tek kada sam vratio stare amorte (ni trapadzija nije verovao da ce se auto podici), sve je doslo na svoje mesto.

Zakljucak je da amortizeri ocigledno uticu na visinu auta. Kupljeni su i Wint-u , ovlascenog uvoznika Bilstein-a. Fizicki su identicni sa fabrickim...

Inace, jurim makar B6 amorte ili druge sportske, ne svidja mi se i dalje kako to deluje.
Sem ako fizicki nisu bili drugacijih dimenzija iz nekog razloga (da je niza platforma), tako nesto je nemoguce. Ako se nevaram, kod 147mice (ako je auto iz profila) nije na srafove nego se hvata u stegu na rukavcu i to znam da je bio nekih fazona da kod Bilsteina ne naprave 100% jednako kao fabricki pa da moze da se nabije dublje nego sto treba i onda auto ispadne nizi. Mozda je to bio problem. Barem pretpotavljam da govorimo za prednjicu...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Povratak na “Area Servizio”