od kojih sve modela alfe pasuje servo uredjaj na 155icu, kontam da je isti kao kod 164, 145/46 a verujem i od nekih fiata, mislim da moj servo nije u redu, malo mi je otvrdnula kocnica a kako sam citao moze da se shebe ta membrana u servu i tu nema leka samo zamena celog serva pa da znam od cega pasuje ako eventualno resim da ga menjam
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Licno ne verujem da je servo u pitanju, moze da bude ali... Iskontrolisi lepo sve vodove, kociona creva, vidi da li ima vazduha u sistemu. Mozda je i do cilindara kvacila (posto isto ulje ide i u njih i u kocnice) moguce da i tu lezi problem.
Mislim da ces lako naci servo bas od 155-ice, tako da nema potrebe da trazis od kog drugog auta pasuje .
ne verujem da je bilo sta drugo jer simptomi su takvi kao da je servo riknuo tj membrana, auto koci odlicno ali treba jaci pritisak na pedalu, crevo od serva je ok a da je ono crklo zezao bi ler gas, na kocnicama sve menjano tako da tu nema sta, ulje ne gubi nigde itd., u sustini moze ovako da se vozi jer nije to nesto od skoro i nesto abnormalno ali sam siguran da ne treba da bude tako, dokaz je tempra, kod koje se laganim stiskom pedale dobija jako lepa sila kocenja dok kod alfe za tako nesto moram mnogo vise da stisnem pedalu, takodje se servo vise cuje(šišti) kad npr. pritiskam kocnicu u mestu na leru nego kod tempre, šištanje treba da postoji i to je ok ali blago, kod mene je to dosta izrazenije
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Pre nekih dve nedelje sam primetio iste simptome kod mene pa je zamenjen servo kocioni.
Jos je rano da kazem konacnu "presudu" ali definitivno je drugacije sa novim servom.
Hmmm, meni je u voznji pukao servo... Malo jaci pritisak i ode... Srecom, bez posljedica.
Stavljen od 146. Mislim da nema razlike, ali ako nista, obzirom da je stavljen polovan, noviji je nego sa 155. Pozz
Evo moje iskustvo (ako nekome zatreba)
Što kažu "šraf na šraf" Yugo servo i glavni kočioni (najnoviji tip). Kočnica trkački tvrda ali izmerena sila 3500 kp (manje više kao FAP).
Traži malo navike ali koči extra.
alfa 164,fiat croma i lancia thema imaju iste na oko ali nisu,na cromu sa stavljao od theme pa sam morao i pedalu da menjam jer nije odgovaralo kacenje
lepo skines tvoj i zaredjas po otpadima,od mnogo auta odgovara samo treba videti,mozda i od una odgovara
@Flavio
Evo ja cu ti odgovoriti posto sam vlasnik Stefanove bivse Alfe.Kocnica je skoro pa kao u 45-ici,malo mi je bilo cudno u pocetku ali sam se sad navikao i sad kad sednem u drugi auto trazi privikavanje.Pozz
Jeste da je stara tema ali da je pokrenem ponovo.
Posto sam stavio na moju 164rku TS super kocnice od 164 V6TB razmisljam se da stavim i jaci servo kocnice. Zna li neko da li pasuje od nekog V6 modela i da li je uopste jaci servo na V6 nego kod mene na TS?