Olaksavanje Zamajca na 75 TS

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Olaksavanje Zamajca na 75 TS

Čet Jun 30, 2005 4:49 pm

Jel ima neko iskustva sa ovim, ili da li u teorij zna sta bi se moglo dobita a sta izgubiti.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 30, 2005 5:28 pm

gubis start, obrtni mom. na nizim okretajima, bice ti malo mrtva masina u startu, ali kad se zavrti... zlo dobijas neke okretaje vise...
Tu ti onda treba : (malo radilica, malo klipnjace, malo glava, ventili itd)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 01, 2005 3:30 am

Nije mi jasan taj deo price sa gubljenjem momenta, kontam da dok god ima dovoljno zamajca da na leru radi OK, tj, malo nemirnije, kako god okrenes ti si u plusu. Bolje ubrzanje, jer tu svako kilo mnogo znaci, a takodje bitno za 75 je i medjugas, kad saltas ce biti brzi.

A potraga za jos snage, pa TURBO :lool:
iz twin sparka je pitanje koliko se jos snage moze izvuci na standardne nacine. Verovatno moze da se dodje do nekih 180 konja, ali sa olaksavanjem delova u motoru, balansiranjem, portovanjem glave i slicno, sve u cilju da se vrti preko 8000.
Bregaste su vec jace, jer to omogucava vvt. Bez vvt-a motor bi imao najvise 130-135 konja iz fabrike, na ovim obrtajima.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 01, 2005 3:40 am

Dobitci obradom zamajca su mali. Svakako cesh dobiti malo bolje ubrzanje i puno cimanja pri oduzimanju gasa, te teshko odrzhavanje brzine - svaka promena na gasu utiche drastichnije po prenos... Btw, ne smem da zamislim neku havariju sa pucanjem istog - usled poremecene strukture... :(

Bilo je rechi o obradi zamajca, pretrazhi forum (ako nisi). ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 01, 2005 10:42 am

Nisam siguran, ali mislim da sam citao da je zamajac za 75 izliven, tako da na njemu ne sme da radi olaksanje, jer kao sto kaze killaz struktura nije dovoljno jaka, te bi lako mogao da se dezintegrise pri vecim obrtajima. Ako hoces laksi zamajac, najbolje je napraviti drugi. Q4 je spomenuo pre par dana da moze to da napravi, da bude laksi i jaci od fabrickog.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 01, 2005 3:23 pm

Cisto se rapitujem sta bi se moglo uraditi sa 2.0 TS motorom, sobzirom da bi jedan mogao da dobijem pored onog sto imam u kolima, tako da ako je moguce sa jednim bi se malo probao "poigrati" i malo ga ubrzati, predpostavljam da je standardan nacin kao sto je vec navedeno olaksavanje delova pa reko da vidim da li neko ima iskustva sa tim.

Povratak na “Alfa Romeo Transaxle”