Transaxle Gearbox, Clutch...
-
Go
- Drug Član
Pozdrav ljudi.Dali je neko skidao glavni,master cilindar kvacila.Otisao mi je taj deo a NE UMEM da ga skinem,drze ga dva srafa kojima nikako rukom ne mogu da pridjem, jedino da rasturim pola komandne table.Ljudi,mora da postoji neka fora za skidanje ali ja stvarno ne znam kako,gde i sta.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
pisano vise puta,ali nije problem da se ponovi,najbze i najjednostavnije,raskaci plastike oko volana i poskidaj dzekove sa rucica,odvi sraf za podesavanje volana i dole ima jedan sraf za kljuc 13 koji se vadi i volan ide napolje,onda raskacis stiftove sa kocnice i kvacila i pet matica za kljuc 13,onda iz motornog prostora izvuces celu kutiju sa pedalama dokle ide i eventualno odvijes onaj popreko sraf za kljuc 17 i izvuces da se pedale raskace i ostanu u kabini a kutiju sa cilindrima kvacila i kocnice pomeris u nazad i odvijes cilindar kvacila,kad budes vracao mozes da zavas srafove a na cilindru kvacila da razbusis rupe i stavis matice za sledeci put,da bude ceo dan manje posla,ono sto sam se setio kad sam sve vratio,kad sve zamenis i vratis,naspi ulje i na odpustenu cev sto ide na donji cilindar stisnes pedalu par puta da istera vazduh i onda ispustas na donjem cilindru,gore stisnes a dole ispustio pa kad zavijes slavinicu tek onda pustas pedalu,da ne povuce vazduh
ovako izgleda skinut od giuliette i princip je isti
0
sretan rad
ovako izgleda skinut od giuliette i princip je isti
0
sretan rad
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
kako se ponasa kvacilo jel tvrdo-meko,kako hvata,jel ujeda ili je elasticno pa se ponasa kao da je pri kraju,meni je predhodna trecom skripala,ali je trzala kad se ugreje i pustala neartikulisane krike kao da maltretiras gitaru,a ova sad je daleko elasticnija,mekse krece ali nece ni drugom da se javi,zato je spreman set 215 sa oblogom od avionskih kocnica
nego jesi slikao delove
nego jesi slikao delove
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
samo da tako ostane,ja sam probao razne obloge i ista obloga,vizuelno identicna jedna trza a druga radi savrseno,nego pre neki dan sam radio dedinu tavriu,i zbog semeringa na radilici sam vadio motor,a kad sam vec izvadio aj da vidim lamelu posto je malo proklizavala,i iskusno sam blagovremeno nabavio drugu,kad sam skinuo lamela kao juce namontirana ali okrenuta kontra,pa je srcem drljala o srafove od zamajca,i sad kad sam je okrenuo ujeda kao sinter
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
-
ki
- Drug Član
Sva ulja koja su namenski za LSD (obichno) imaju u sebi aditiv za frikciju. Taj aditiv utiche i na sinhrone, ali loshe. Pitanje je shta zhelite, duzhe trajanje sinhrona ili mozhda malo bolji shper...
Gradacija 75W140 bi trebala biti dobitna kombinacija.
Proguglati po AlfaBB i AlfaGTV6 forumima.
Gradacija 75W140 bi trebala biti dobitna kombinacija.
Proguglati po AlfaBB i AlfaGTV6 forumima.
- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
daj prevedi malo to u eure. koliko kosta prednja guma kardana za v6, koliko zadnja? ovdje ih nema vise(prednjih)
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
kukulele. ukupno za sve ili samo za prednju i zadnju? akronova je kod nas 50 eura ali je frend maznuo zadnju s police i nece narucivat vise.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
takva je situacija za sinhrone,nema ih ali mi covek preporucuje da uzmem komplet sinhron sa ogrlicom 70€,koji se porucuje,i ako stigne a cena postoji
mada to treba prepraviti na klasicne kardanske zglobove od nekog drugog auta a ima ljudi koji prepravljaju kardane,ja za sada imam jedan spreman izbalansiran i ceka ugradnju sa dosta dobrim gumama,na ovom mi je zadnja relativno losa
http://6400.alloforum.com/sujet-6400-397234-1.html
mada to treba prepraviti na klasicne kardanske zglobove od nekog drugog auta a ima ljudi koji prepravljaju kardane,ja za sada imam jedan spreman izbalansiran i ceka ugradnju sa dosta dobrim gumama,na ovom mi je zadnja relativno losa
http://6400.alloforum.com/sujet-6400-397234-1.html