Maserati dizel!
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Prvi Maseratijev dizel motor razvijen je u Ferrariju
Za ljubitelje Maseratija dogodilo se ono što je do nedavno bilo nezamislivo - po prvi put će se u jedan model ovog proizvođača ugrađivati dizel motor. Sada je otkriveno i poreklo ovog agregata, a "krivac" je onaj na koga se najmanje sumnjalo.
>>>>
Za ljubitelje Maseratija dogodilo se ono što je do nedavno bilo nezamislivo - po prvi put će se u jedan model ovog proizvođača ugrađivati dizel motor. Sada je otkriveno i poreklo ovog agregata, a "krivac" je onaj na koga se najmanje sumnjalo.
>>>>
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- nidza
- Garaža: ex 159
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- zen
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Ovo je isto kao kad roker krene da svira narodnjake..."jbg ga, mora od nečeg da se živi..."
Acqua-Olio-Benzina
- tenore166
- Drug Član
- Garaža: Nekad:156 2.0 ts 155ks, 166 2.4 jtd 180ks,159 2.4 jtdm 210ksMiTo 1.4 gpl 120ks MiTo QV 180ks
Sad: Giulietta QV - Lokacija: Opovo
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Licno, nemam nista protiv dizela, cak naprotiv, ali ne vidim poentu trpanja dizelasa u super sportske automobile... Onaj kome je namenjen taj auto ne razmislja o potrosnji, a mozda je to dokazivanje neceg drugog, da ne kazem ekperimentisanje. Dizel kao gorivo buducnosti...
- EnricoAdams
- Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pa ovo ce sigurno da bude neka "narodskija" verzija Maseratija, jer niti je 3.0 V6 neki super-sportski motor niti je dizel super-sportsko gorivo. Mada to je danas prilicno normalno stvar jer ljudi cesto kupuju auto zbog izgleda i imidza, a sta je ispod haube je totalno sporedna stvar, tako da i ovaj Maserati ima smisla ako se tako gleda.
Ja se samo nadam da ce ovaj dizel dobro da se pokaze i da ce da ga ubacuju i u naslednika 159/166, to bi bio pun pogodak
Ja se samo nadam da ce ovaj dizel dobro da se pokaze i da ce da ga ubacuju i u naslednika 159/166, to bi bio pun pogodak
- tenore166
- Drug Član
- Garaža: Nekad:156 2.0 ts 155ks, 166 2.4 jtd 180ks,159 2.4 jtdm 210ksMiTo 1.4 gpl 120ks MiTo QV 180ks
Sad: Giulietta QV - Lokacija: Opovo
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
my thoughts exactly!EnricoAdams napisao:Pa ovo ce sigurno da bude neka "narodskija" verzija Maseratija, jer niti je 3.0 V6 neki super-sportski motor niti je dizel super-sportsko gorivo. Mada to je danas prilicno normalno stvar jer ljudi cesto kupuju auto zbog izgleda i imidza, a sta je ispod haube je totalno sporedna stvar, tako da i ovaj Maserati ima smisla ako se tako gleda.
Turismo Internacionale
- Nemesis
- Garaža: ex Alfa Romeo 147, 1.9 JTD, 8V
BMW 118d 2.0 - Lokacija: Chicago
Jbga izgleda da je koncipiran da se takmici sa BMWom serije 5 i Mercedesom E klase zato je i ubacen dizel. Mada po meni firma kao sto je Maserati nema sta da se takmici sa bilo kim kad su kao i Ferari prica za sebe. U svakom slucaju ni ja se ne bih bunio da imam Maserati masinu sa dizel motorom Opet je to masina sa trozupcem na hladnjaku
- delic
- Garaža: 156 SS
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Nazalost, jedino tako mogu do zacrtane prodaje od 50000 vozila godisnje.
Ko voli, uzece turbo benzinca.
Uzgred receno, jedino mi srce zaigra kad vidim i cujem sad vec stari Quattroporte, taj auto je zaista poseban i jedini je auto iz tog segmenta koji bih rado posedovao.
Ko voli, uzece turbo benzinca.
Uzgred receno, jedino mi srce zaigra kad vidim i cujem sad vec stari Quattroporte, taj auto je zaista poseban i jedini je auto iz tog segmenta koji bih rado posedovao.
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- Nemesis
Ja npr Granturismo pa jos ako bi bio MC Stradale to bi bilo puno pogodak Od svih Italijana nekako Maserati mi se najvise svidja.
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Prvi auto za kojim sam bas slinio je 3200gt, po svim kritikama nista posebno kao auto, ali je bio skroz originalan, oni bumerang farovi su bili . Sve u svemu Maser je ok, ali Alfa je ipak Alfa.
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- Danilo
- Garaža: 159 2.2JTS '08
(podrazumeva se „posle Alfe“).
Ghibli je svakako zanimljiv, al' ja bih isto radije kupe varijantu takvog „manjeg“ automobila. Mada, Ghibli treba da bude dugačak 497cm, a Granturismo je dugačak 488cm (Quattroporte 510cm).
Eh, kad bi Alfa napravila neki kupe u većoj klasi (naslednik 166, tj. još veći pošto je ona kao 159-ka i onda klasičan kupe a ne brera fazon), to bi me oduševilo.
Ghibli je svakako zanimljiv, al' ja bih isto radije kupe varijantu takvog „manjeg“ automobila. Mada, Ghibli treba da bude dugačak 497cm, a Granturismo je dugačak 488cm (Quattroporte 510cm).
Eh, kad bi Alfa napravila neki kupe u većoj klasi (naslednik 166, tj. još veći pošto je ona kao 159-ka i onda klasičan kupe a ne brera fazon), to bi me oduševilo.
- Nemesis
Brera nije toliko dugacka ali bezobrazno odlicno izgleda. Cak mislim da ce Brera biti moja sledeca Alfa. Ko jednom sedne u Alfu nikad ne izadje iz nje posle
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Vidjam crnog Masera GT, Bg table. Jedino ako neko nas kupi 8C imace lepsi auto.
Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Gde viđaš crnog GT-a?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Kod Hajd parka i u Teodora Drajzera.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Ima par komada GT...sivi, beli. Milija Babović ga je uzeo na crne table vrlo brzo pošto je izašao. Mnogo je lep, ali meni lično malo glomazan auto.
Acqua-Olio-Benzina
- Danilo
- Garaža: 159 2.2JTS '08
To sam i ja mislio (da je GT mnogo glomazan auto) a onda sam ga uporedio sa mojim tekućim (Alfa 159).
Alfa 159: 466 x 183 x 142 cm (dužina x širina x visina)
Maser GT: 488 x 185 x 135cm
Tj. 22cm duži, 2cm širi i 7cm niži. Jeste tih 22cm velika razlika, al' manja nego što sam očekivao. Naravno, daleko od toga da je 159-ka mali auto, i mogu da zamislim kako bi izgledalo parkiranje sa GT-om po Beogradu, ali nije toliko preterano glomazan. Npr. novi BMW 5 je 490cm (sve podaci sa wikipedije pa ne mora biti tačno, osim za ghibli — sa maserovog sajta, i za alfu 159 — definitivno tačno).
Usput, Ghibli će biti još duži, kao što sam već napisao gore (497cm).
Alfa 159: 466 x 183 x 142 cm (dužina x širina x visina)
Maser GT: 488 x 185 x 135cm
Tj. 22cm duži, 2cm širi i 7cm niži. Jeste tih 22cm velika razlika, al' manja nego što sam očekivao. Naravno, daleko od toga da je 159-ka mali auto, i mogu da zamislim kako bi izgledalo parkiranje sa GT-om po Beogradu, ali nije toliko preterano glomazan. Npr. novi BMW 5 je 490cm (sve podaci sa wikipedije pa ne mora biti tačno, osim za ghibli — sa maserovog sajta, i za alfu 159 — definitivno tačno).
Usput, Ghibli će biti još duži, kao što sam već napisao gore (497cm).