A evo ih karakteristike Tutele GI/R

Od same kupovine 159ke, poučen iskustvima kolega sa foruma, trazio sam zamjenu Servo tečnosti, međutim zbog nedostupnosti iste zamjena nije odrađena. Ruku na srce u Kotoru zima stvarno nije toliko jaka, tako da do prije neki dan nisam imao nikakvih problema sa servo sistemom. Prije par dana (maj mjesec), pri prvom paljenju i jutarnjoj voznji do posla čulo se blago zujanje iz predjela servo pumpe (dati slučaj sam prepisao gremlinima), pri povratku sa posla i narednih dana nije bilo nikakvih problema niti stranih zvukova. Međutim zvuk se vratio, prvo paljenje odlazak na posao. Kod majstora ustanovljeno je da je sve kako treba i da bi trebalo promijeniti tečnost, obrnuo sam dosta brojeva kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji, odgovor je bio uvijek isti Nema. Ben Kov generalni zastupnik IVECO-a i ovlašćeni serviser za Fiat, Alfe, Lanciu u Crnoj Gori inace nabavlja ulja, tečnosti direktno iz fabrike Petronasa, uz obrazloženje da su prošli put naručili veliki kontigent ulja-tečnosti, nisu imali potrebe za posebnim manjim porudžbinama pa samim tim skoro je nemoguće bilo nabaviti ništa što nije bilo na stanju. Ovaj mjesec konačno prave novu porudžbu uz obećanje da će se na listi naći i Tutela GI/R

Naravno da je meni čekanje od par mjeseci nerealno tako da sam naručio 2 litra FEBI BILSTEIN 06161, sa e-bay-a uz veoma povoljne uslove i dostavu. Ukupni trošak je oko trideset e.
E sad treba dobro izučiti koji je najbolji način kompletne zamjene tečnosti, dato iskustvo javljam naknadno. Kroz iskustva sa foruma najrealnije mi je skidanje crijeva koje ponovo vraća tečnost u rezervoar, prvo se tako isprazni tečnost sistema, nakon čega se uspe nova tutela, ponovo upali cijeli sistem uz okretanje volana dok točkovi ne prođu par puta pun hod, ponovo isprazni tečnost sistema i tako par puta dok tečnost u rezervoaru ne bude potpuno zelena. naravno skidanje i čišćenje rezervoara je više nego poželjna. Ipak dobro bi bilo da znamo i iskustva domaćeg foruma.