Switch to full style
Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Odgovori

Mito - Motor za nivelaciju xenon svetla

Pet Mar 08, 2019 11:56 pm

Zdravo alfisti,

Pokvario mi se motor za nivelaciju snopa na desnom faru (bar je tako rekao majstor), auto je Mito 1.4TB iz 2008 sa fabrickim xenon svetlima. Kada se da kontakt, levi far ide gore-dole (valjda za kalibraciju) pre nego sto se namesti, a desni stoji u mestu, i to vrlo nisko.
Ovde u Skoplju sam se raspitivao na nekoliko mesta, i svi kazu da treba da se promeni ceo far. Ta varijanta mi se uopste ne dopada, jer je veoma skupa (nisam uspeo da nadjem nista ispod 500$). Trazio sam i po netu i taj motor za nivelaciju, ali bas za xenon za Mito nisam nista nasao, pa me interesuje dali je u mom faru (alfin kod 50508617) uopste moguce zameniti taj motor, ili je mozda integrisan u sam far bez mogucnosti zamene?

Unapred hvala,
Nenad

Re: Mito - Motor za nivelaciju xenon svetla

Sub Mar 09, 2019 1:01 am

Zdravo Nenade,

da li se majstor kačio dijagnostikom na sam far tj njegov kontroler ? Moguće da je neki senzor za nivelaciju crkao (mada nisam siguran da li svaki far ima posebne senzore ili oba koriste iste).

Koliko vidim servo motor za Mito xenon ne postoji kao rezervni deo, a ni sam far se ne može rasklapati bez sečenja.

Sub Mar 09, 2019 9:40 am

Ili samo kontroler čija štampa može biti posebno negde u blizini a može biti i integrisana u kućište motora. Dakle sam motor je ispravan ako ide inicijalizacija dole-gore. Kada se kačiš sa dijagnostikom, konkretno MES ima pristup odeljku koji radi nivelaciju za xenon-e, to je detalj gde se eventualno može uočiti koja tačka je neispravna, npr senzor, možda je samo u prekidu instalacija do senzora..

Re: Mito - Motor za nivelaciju xenon svetla

Sub Mar 09, 2019 11:34 am

Majstor je koristio softver MultiECUScan preko OBD konektora, i kaze da su senzori u redu. Ako ne gresim, oba fara koriste jedan senzor, tako da ne moze biti greska u senzoru posto kod levog fara radi inicijalizacija gore-dole, a samo desni stoji.

Sub Mar 09, 2019 7:05 pm

Isti sw je u pitanju samo sam ja pisao skraćeno

Re: Mito - Motor za nivelaciju xenon svetla

Uto Mar 26, 2019 12:45 am

Imas kod brane iz vranica Bg cimi mi se 2 fabricka ksenona za Mito sad koliko trazi zaboravio sam. Neko odavde neka ti posalje kontakt njegov. Ja sam ga zagubio.

Mito - Motor za nivelaciju xenon svetla

Uto Mar 26, 2019 7:24 am

nema više ;)
p.s neka ga pozove svakako

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Odgovori