Sva vremena su u UTC + 1 sat


Često Postavljana Pitanja
Problemi prilikom prijave i registracije
Zašto ne mogu da se prijavim?
Zašto uopšte moram da se registrujem?
Zašto se dešava da se automatski odjavim?
Kako da sprečim pojavljivanje mog korisničkog imena u listi onlajn korisnika?
Izgubio sam lozinku. Šta sad?!
Registrovao sam se ali ne mogu da se ulogujem!
Davno sam se registrovao ali sada ne mogu da se ulogujem?!
Šta je COPPA?
Zašto ne mogu da se registrujem?
Šta tačno znači: "Obriši sve kolačiće boarda"?

Korisničke preference i podešavanja
Kako da promenim svoja podešavanja?
Vremena postova nisu ispravna!
Promenio sam vremensku zonu ali vremena su i dalje pogrešna!
Moj maternji jezik nije na listi!
Kako da prikažem sliku ispod svog korisničkog imena?
Kako mogu da promenim svoj čin na forumu?
Kada kliknem na e-mail link traži mi da se ulogujem

Pisanje na forumu
Kako da pokrenem novu temu na forumu?
Kako da promenim ili izbrišem post?
Kako da dodam svoj potpis?
Kako da napravim glasanje?
Kako da izmenim ili obrišem glasanje?
Zašto ne mogu da glasam?
Zašto ne mogu da prikačim datoteku?
Zašto sam dobio upozorenje?
Kako da prijavim post moderatoru?
Čemu služi dugme "Sačuvaj" prilikom pisanja postova?
Zašto je neophodno da moj post bude odobren?
Kako da podignem svoju temu?

Formatiranje i tipovi tema
Šta je BBkod?
Da li mogu da koristim HTML?
Šta su smajliji?
Da li mogu da postavljam slike?
Šta su globalna obaveštenja?
Šta su obaveštenja?
Šta su lepljive teme?
Šta su zaključane teme?
Šta su ikonice teme?

Korisničke grupe i nivoi
Šta su administratori?
Šta su moderatori?
Šta su korisničke grupe?
Kako da se pridružim određenoj korisničkoj grupi?
Zašto se određene korisničke grupe pojavljuju u određenim bojama?
Šta predstavlja link "Tim"?

Privatne poruke
Ne mogu da šaljem privatne poruke!
Stalno dobijam neželjene privatne poruke!
Dobio sam spam ili uvredljivu poruku od nekoga sa ovog foruma!

Prijatelji i protivnici
Šta predstavlja lista prijatelja i protivnika?
Kako mogu da dodajem korisnike u moju listu prijatelja/protivnika?

Pretraga foruma
Kako da pretražujem forume?
Zašto moja pretraga ne daje nikakve rezultate?
Zašto moja pretraga izbacuje praznu stranicu!?
Kako mogu da pretražujem članove foruma?
Kako mogu da pronađem sopstvene postove i teme?

Pretplaćivanje na teme i dodavanje u Bookmarks
Koja je razlika između pretplaćivanja na temu i dodavanja u Bookmarks?
Kako da se pretplatim na neki forum ili temu?
Kako da dodam temu u Bookmarks?
Kako da isključim prećanje teme?
Kako da izbacim temu iz bokkmarks-a?

Prikačeni fajlovi
Koji fajlovi su dozvoljeni za kačenje na ovaj board?

phpBB 3 pitanja
Ko je napisao ovaj board?
Koga mogu da kontaktiram u vezi uvredljivog i/ili ilegalnog sadržaja koji se nalazi na ovom boardu?

 

Problemi prilikom prijave i registracije

» Zašto ne mogu da se prijavim?
Postoji više razloga koji mogu da budu uzrok ovom problemu. Prvo uverite se da ste pravilno uneli vaše korisničko ime (username) i lozinku (password). Ako je sve u redu sa korisničkim imenom i lozinkom, kontaktirajte vlasnika ili administratora foruma da se uverite da niste banovani. Takođe je moguće da je greška u samom forum boardu ili serveru pa je nepohodno da se time pozabavi administrator.

Vrh

» Zašto uopšte moram da se registrujem?
Registracija će vam omogućiti neke stvari koje nisu dostupne neregistrovanim korisnicima, kao što je slanje prruka na forumu, definisanje avatara, privatne poruke, slanje e-mail poruka drugim registrovanim korisnicima i tako dalje. Za proces registracije je neophodno izdvoijti svega nekoliko minuta pa je svakako preporučljivo to i uraditi.

Vrh

» Zašto se dešava da se automatski odjavim?
Ako niste uključili opciju Prijavi me automatski pri svakoj poseti kada se prijavljujete na forum, board će vas držati prijavljenim samo neko određeno vreme. Na ovaj način se umanjuje mogućnost zloupotrebe korisničkog naloga od strane druge osobe. Ako želite da uvek budete prijavljeni uključite pomenutu opciju, ali ovo nije preporučljivo ako pristupate forumu sa kompjutera koji koristi više osoba, kao što je slučaj u internet kafeu, na univerzitetu, na poslu i tako dalje.

Vrh

» Kako da sprečim pojavljivanje mog korisničkog imena u listi onlajn korisnika?
U momentu kada se prijavljujete na forum postoji opcija Sakrij moj online status za ovu sesiju koja vam omogućava da sakrijete svoj online status. Vaš status će biti vidljiv samo administratorima, moderatorima i vama lično a bićete uračunati u sakrivene korisnike.

Vrh

» Izgubio sam lozinku. Šta sad?!
Nemojte da paničite! Vaša lozinka ne može da se povrati ali može da se resetuje. Da bi ste resetovali lozinku idite na stranicu za prijavljivanje korisnika i kliknite na Zaboravio sam šifru, pratite uputstva i trebalo bi da vaša lozinka uskoro bude promenjena i da budete u mogućnosti da se ponovo prijavite na forum.

Vrh

» Registrovao sam se ali ne mogu da se ulogujem!
Ako ste se po prvi put registrovali na ARCS forum onda nije moguće prijavljivanje sve dok ne proverite svoj e-mail nalog koji ste uneli prilikom registracije a na koji vam je poslat link za aktivaciju naloga. Nakon što otvorite mail, kliknite na link ili ga iskopirajte i pustite u adres bar vašeg veb brauzera i pritisnite taster Enter na tastaturi. Na ovaj način ćete aktivirati svoj nalog i bićete u mogućnosti da se prijavite na forum. Ako niste uneli vašu pravu e-mail adresu prilikom registracije nećete biti u mogućnosti da dobijete aktivacioni link pa samim tim nećete moći da se prijavite na forum. Ako i pred svega ovoga niste u mogućnosti da se prijavite pokušajte da kontaktirate board administratora.

Vrh

» Davno sam se registrovao ali sada ne mogu da se ulogujem?!
Najverovatnije ne unostite dobro vaše korisničko ime i/ili lozinku. Proverite e-mail koji ste dobili prilikom registrovanja na forum. Postoji mogućnost da je administrator izbrisao vaše korisničko ime iz nekog razloga. Ako je u pitanju ovaj drugi razlog, onda je verovatno zbog toga što niste imali ni jedan post od kada ste se registrovali. Ustaljena je praksa da se sa vremena na vreme obrišu svi korisnici koji nemaju ni jedan post posle dužeg vremena od registracije da bi se smanjila veličina baze podataka i da bi se korisničko ime oslobodilo. Pokušajte da se ponovo da se registrujete kako bi se uključili u rasprave.

Vrh

» Šta je COPPA?
COPPA je akt o onlajn zaštiti i privatnosti dece mlađe od 13 godina iz 1998. godine koji je usvojen u Sjedinjenim Državama. Ovaj akt zahteva da deca mlađa od 13 godina mogu da unose svoje podatke na veb sajtove samo uz pisan odobrenje od roditelja ili legalnih staratelja.

Vrh

» Zašto ne mogu da se registrujem?
Postoji mogućnost da je administrator boarda banovao vašu IP adresu/e-mail ili je korisničko ime koje pokušavate da registrujete zabranjeno pravilima foruma. U svakom slučaju pokušajte da kontakirate administratora boarda.

Vrh

» Šta tačno znači: "Obriši sve kolačiće boarda"?
Ova opcija briše sve podatke (cookies) koji su napravljeni od phpBB3 softvera a koji omogućavaju da ostanete ulogovani stalno na forum, a ima i neke druge opcije koje služe adminstratorima foruma.

Vrh


Korisničke preference i podešavanja

» Kako da promenim svoja podešavanja?
Ako ste registrovani korisnik, sva vaša podešavanja su pohranjena u bazi podataka. Da bi ste ih promenili kliknite na Kontrolni panel korisnika u vrhu stranice.

Vrh

» Vremena postova nisu ispravna!
Postoji mala mogućnost da je server sajta pogrešno podešen. Međutim ono što vi vidite može da bude vreme koje se odnosi na drugu vremensku zonu u odnosu na onu u kojoj se trenutno nalazite. U ovom slučaju možete promeniti podešavanja svog profila za vremensku zonu. Podešavanja vremenskih zona mogu da vrše samo registrovani korisnici.

Vrh

» Promenio sam vremensku zonu ali vremena su i dalje pogrešna!
Ako ste sigurni da ste pravilno podesili vremensku zonu najverovatnije je u pitanju pomeranje vremena zbog prelaska sa zimskog na letnje računanje vremena i obrnuto. Board nije programiran da menja vreme u odnosu na letnje i zimsko računanje vremena pa je moguće odstupanje od jednog sata.

Vrh

» Moj maternji jezik nije na listi!
Najverovatniji razlog za ovo je to što administrator nije instalirao jezički paket za vaš matenji jezik ili ne postoji prevod boarda za vaš jezik.

Vrh

» Kako da prikažem sliku ispod svog korisničkog imena?
Postoji mogućnost da se prikazuju dve slike ispod vašeg korisničkog imena dok pregledavate postove. Prva slika je obično povezana sa vašim činom na forumu (ne mora da bude slika). Ispod ove slike stoji veća slika koja se naziva avatar. Avatar je u principu jedinstvena slika za svakog korisnika i možete u Korisničkom kontrolnom panelu menjati avatare koji su u skladu sa pravilima foruma.

Vrh

» Kako mogu da promenim svoj čin na forumu?
Ne možete sami da menjate svoj čin na forumu. Kada postanete novi korisnik dobijate adekvatan čin koji se menja nakon 10 ispisanih postova na forumu. Nakon toga postajete regularan član foruma a ako uplatite članarinu u Alfa Romeo Klubu Srbija onda dobijate čin Active ARCS Member. Svaki drugi čin se dobija zaslugom tj. zajedničkom odlukom aministratora, moderatora i osnivača kluba.

Vrh

» Kada kliknem na e-mail link traži mi da se ulogujem
Samo registrovani korisnici mogu da šalju e-mail poruke preko foruma. Ovo je mera predostrožnosti kako nebi dolazilo do zloupotrebe e-mail adresa registrovanih korisnika od strane nepozantih lica.

Vrh


Pisanje na forumu

» Kako da pokrenem novu temu na forumu?
Kako biste pokrenuli novu temu na forumu morate biti registrovani član. Ako ste registrovani, prvo se ulogujte sa svojim korisničkim imenom i lozinkom, zatim otvorite sekciju foruma koja je odgovarajuća u smislu teme koju želite da pokrenete i kliknite na dugme NOVA TEMA. Prvo zadajte smislen naziv temi u skladu sa pravilima foruma...

Vrh

» Kako da promenim ili izbrišem post?
Ako niste board admin ili moderator možete da menjate ili brišete samo svoje postove i to samo u određenom vremenskom periodu nakon pisanja novog posta. Menjanje se vrši uz pomoć dugmeta "IZMENI" a brisanje pomoću dugmeta "OBRIŠI" koja se nalaze u donjem desnom uglu svakog posta. Ukoliko ne vidite ova dva dugmeta znači da vam je onemogućeno da vršite izmene i brisanje. Ako je neko već odgovorio posle vašeg posta onda svakako ne možete obrisati svoj post.

Vrh

» Kako da dodam svoj potpis?
Da bi ste dodali potpis u svoje postove morate da kreirate isti. Kreiranje potpisa se vrši u Korisničkom kontrolnom panelu tako što kliknete na link "Profil" sa leve strane ekrana, zatim ispod izaberete na "Izmeni potpis". Kada kreirate svoj potpis čekirajte u box sa opcijom "Prikači potpis" koji se nalazi u prozoru, ispod tekst editora, koji se otvara kada želite da odgovorite na neku temu ili da kreirate novu temu.

Vrh

» Kako da napravim glasanje?
Kreiranje glasanja je vrlo jednostavno. Kada postavljate novu temu (ili ako editujete prvu poruku u temi, ukoliko imate dozvolu za tako nešto) ispod tekst editora nalazi se forma koja se zove "Pravljenje glasanja". Potrebno je da dodate pitanje i opcije glasanja. Jedna od ponuđenih opcija je i "Pokreni glasanje za:" koja se odnosi na broj dana na koji je ograničeno glasanje. Ako je ostavljena podrazumevana vrednost 0 to znači da glasanje nije vremenski ograničeno.

Vrh

» Kako da izmenim ili obrišem glasanje?
Slično kao sa postovima glasanje može da menja korisnik koji ga je napravio ili forum moderatori i administratori, tako što edituje post u kome je postavljeno glasanje. Ukoliko nije bilo nikakvog glasanja onda običan registrovani korisnik može da menja opcije glasanja, međutim ukoliko je zabeležen bar jedan glas onda glasanje može da menja samo admin ili moderator.

Vrh

» Zašto ne mogu da glasam?
Samo registrovani korisnici mogu da glasaju. Ako ste registrovani korisnik a ipak ne možete da glasate onda je najverovatnije reč o glasanju koje je vremenski ograničeno.

Vrh

» Zašto ne mogu da prikačim datoteku?
Board administrator je zabranio kačenje datoteka kako bi se sprečilo preopterećenje servera. Datoteke mogu da kače samo administratori i moderatori foruma.

Vrh

» Zašto sam dobio upozorenje?
Najverovatnije ste prekršili jednom ili više puta neko od pravila foruma. Adimistratori i moderatori foruma imaju pravo da bez objašnjenja dodeljuju upozorenja članovima foruma ukoliko smatraju da se krši neko od pravila foruma.

Vrh

» Kako da prijavim post moderatoru?
Otvorite post koji želite da prijavite moderatoru, pronađite dugme koje omogućava prijavljivanje i kliknite na njega. Pratite korake koji slede...

Vrh

» Čemu služi dugme "Sačuvaj" prilikom pisanja postova?
Ova opcija vam omogućava da sačivate poruku koju ste započeli da pišete i da je kasnije završite i pošaljete. Sačuvanu poruku ćete kasnije pronaći ako kliknete na Korisnički kontrolni panel pa zatim sa leve strane nađete link "Rad sa nacrtima".

Vrh

» Zašto je neophodno da moj post bude odobren?
Najverovatnije ste se skoro registrovali na forumu pa je neophodno da ispunite određene uslove kako bi izašli iz grupe čiji postovi zahtevaju odobrenje administratora ili moderatora. Postoji i mogućnost da vas je neko od administratora premestio u neku od grupa čiji postovi zahtevaju odobrenje jer smatra da je vaše postove potrebno pregledati pre nego što se pojave na forumu.

Vrh

» Kako da podignem svoju temu?
Jednostavno samo odgovorite na svoju temu i ona će automatski da se podigne.

Vrh


Formatiranje i tipovi tema

» Šta je BBkod?
BBkod je specijalna implementacija HTML-a. Korišćenje BBkoda može da zabrani ili dozvoli administrator, a možete i sami da isključite BBkod prilikom pisanja posta. Sam BBkod je po svom stilu vrlo sličan HTML-u, razlika je u nekim nijansama.

Vrh

» Da li mogu da koristim HTML?
Ne, korišćenje HTML-a nije dozvoljeno na ovom forumu. Umesto HTML-a možete koristiti BBkod koji je sličan i ima veliki deo mogućnosti HTML-a.

Vrh

» Šta su smajliji?
Smajliji su male slike koje se mogu koristiti da se izraze određena osećanja koristeći kratak kod, kao na primer :). Kompletna lista smajlija se može videti u formi koja se koristi pri pisanju poruka na forumu. Nemojte zloupotrebljavati smajlije u svojim postovima jer na taj način tekst postaje teško čitljiv i moderator može da odluči da edituje vaš post ili da ga čak obriše.

Vrh

» Da li mogu da postavljam slike?
Da, slike možete postaviti tako što ćete koristiti BBkod i tagove [img][/img] ili možete koristiti ugrađenu mogućnost ARCS foruma gde ispod tekst editora stoji link "Add images to post" uz pomoć kojeg možete uploadovati slike sa vašeg računara.

Vrh

» Šta su globalna obaveštenja?
Globalna obaveštenja sadrže važne informacije i trebalo bi da ih pročitate što pre. Ova obaveštenja se pojavljuju na vrhu svakog foruma kao i u vašem kontrolnom panelu. Samo administratori foruma imaju pravo da postavljaju ovakve teme.

Vrh

» Šta su obaveštenja?
Obaveštenja obično sadrže važne informacije vezane za neki određeni deo foruma i trebalo bi da ih pročitate. Obaveštenja se pojavljuju na vrhu strane onog foruma za koji su vezana. Samo administratori i moderatori foruma imaju pravo da postavljaju ovakve teme.

Vrh

» Šta su lepljive teme?
Lepljive teme se pojavljuju odmah ispod obaveštenja na stranicama podforuma za koje su vezane. Često sadrže vrlo važne i korisne informacije i nije loše pročitati ih. Samo administratori i moderatori foruma imaju pravo da postavljaju ovakve teme.

Vrh

» Šta su zaključane teme?
Teme mogu da zaključaju forum moderatori i administratori ako u nekom trenutku zaključe da je dalja rasprava u temi bespotrebna ili beskorisna. U zaključanoj temi ne možete odgovarati a ako je za temu vezano i glasanje ono se automatski završava.

Vrh

» Šta su ikonice teme?
Ikonice teme su sličice koje su povezane za određeni post ili temu kako bi skrenule pažnju čitaocima ili kako bi ukazale na sadržaj teme. Ikonice teme se nalaze neposredno iznad tekst editora i moguće je izabrati bilo koju od ponuđenih ili ostaviti temu/post bez ikonice.

Vrh


Korisničke grupe i nivoi

» Šta su administratori?
Administratori su ljudi koji imaju dodeljen najviši nivo kontrole foruma na celom boardu. Oni mogu da kontrolišu sve što se tiče operacija na forumu što uključuje dodeljivanje dozvola, banovanje korisnika, kreiranje korisničkih grupa, određivanje moderatora...Od board foundera zavisi koje dozvole će imati ostali administratori. Admini takođe imaju i sva ovlašćenja kao i moderatori foruma na svim forumima.

Vrh

» Šta su moderatori?
Moderatori su ljudi koji imaju određeni nivo ovlašćenja i zaduženje da paze šta se dešava na forumima iz dana u dan. Oni imaju niža ovlašćenja od administratora. Njihova zaduženja su da edituju ili brišu postove, zaključavaju ili otključavaju teme, pomeraju, spajaju ili cepaju teme. Generalno oni se brinu da na forumu vlada red i da se u određenim situacijama ne skreće previše sa teme u toku rasprave.

Vrh

» Šta su korisničke grupe?
Korisničke grupe služe administratorima da dodeljuju ili oduzimaju određene privilegije korisnicima foruma. Tako moderatori spadaju u korisničku grupu sa određenim privilegijama ali i zaduženjima, banovani korisnici spadaju u grupu kojoj je privremeno ili stalno zabranjen pristup forumu, početnici imaju ograničene mogućnosti u prvo vreme i tako dalje. Korisnička grupa Active ARCS members na primer ima pristup forumu "Members area" koju ne vide ostali članovi.

Vrh

» Kako da se pridružim određenoj korisničkoj grupi?
Pristup nekoj korisničkoj grupi na ARCS forumu uslovljen je određenim pravilima i ne možete sami da pristupate. Na primer kada se prvi put registrujete automatski postajete član grupe početnika koja ne može da šalje i prima privatne poruke a vaši postovi zahtevaju odobrenje moderatora. Kasnije postajete automatski član foruma sa svim uobičajenim mogućnostima. Uplatom članarine u ARCS-u postajete Active ARCS member sa nekim dodatnim mogućnostima i tako dalje. Postoje i korisničke grupe u koje se možete uključiti isključivo određenim zaslugama i zalaganjem za forum i klub, kao što je na primer Honorable ARCS member.

Vrh

» Zašto se određene korisničke grupe pojavljuju u određenim bojama?
Administratori foruma dodeljuju boje određenim grupama kako bi bile uočljivije i kako bi se lakše razlikovali članovi tih grupa od ostalog članstva.

Vrh

» Šta predstavlja link "Tim"?
Ovaj link će vas odvesti na stranicu gde su upisani ljudi koji se brinu za forum i klub. Ova lista sadrži spisak administratora i moderatora, spisak osnivača kluba i tako dalje.

Vrh


Privatne poruke

» Ne mogu da šaljem privatne poruke!
Postoji više razloga zboč čega ne možete da šaljete privatne poruke; možda niste registrovani član foruma ili niste ulogovani, tek ste se registrovali i u prvo vreme nemate pravo da šaljete privatne poruke ili vam je administrator zabranio slanje privatnih poruka iz nekog razloga.

Vrh

» Stalno dobijam neželjene privatne poruke!
Koristeći korisnički kontrolni panel možete da blokirate nekog korisnika koji vam šalje privatne poruke. U slučaju da dobijate uvredljive poruke od nekog člana foruma obavezno o tome obavestite administratora foruma.

Vrh

» Dobio sam spam ili uvredljivu poruku od nekoga sa ovog foruma!
Odmah bi trebalo da kontaktirate nekog od administratora ARCS foruma. Molimo vas da u poruka koju šaljete administratoru sadrži kompletnu vernu kopiju maila koji ste dobili sa svim podacima koje srdrži takav e-mail, jer u suprotnom nije moguće intervenisati.

Vrh


Prijatelji i protivnici

» Šta predstavlja lista prijatelja i protivnika?
Ove dve liste možete koristiti kako bi lakše organizovali svoju komunikaciju sa drugim korisnicima ARCS foruma. Korisnici koji se nalaze u vašoj listi prijatelja biće prikazani u vašem korisničkom kontrolnom panelu kako bi mogli brže i lakše da pristupite njihovom online statusu i da im šaljete privatne poruke. Postovi i teme na forumu koje šalju korisnici sa vaše liste protivnika će automatski biti sakriveni od vas.

Vrh

» Kako mogu da dodajem korisnike u moju listu prijatelja/protivnika?
Korisnike možete da dodate u listu na dva načina. U okviru korisničkog profila postoji link da ih dodate u listu (prijatelja ili protivnika). Drugi način je da iz korisničkog kontrolnog panela direktno dodajete unoseći korisničko ime. Na istoj stranici možete da takođe da izbrišete neko ime iz liste.

Vrh


Pretraga foruma

» Kako da pretražujem forume?
U gornjem, desnom uglu svake stranice na forumu nalazi se dugme sa linkom "Pretraga". Kliknite na isto i unesite termin za pretragu u polje predviđeno za to. Moguće je uneti i ime korisnika (autora) ako je to potrebno, zatim izeberite podforum koji želite da pretražujete (korišćenjem tastera Shift i CTRL možete izabrati više podforuma odjednom, kao u Windows okruženju), zatim pratite ponuđene opcije i na kraju kliknite na dugme "Pretraga".

Vrh

» Zašto moja pretraga ne daje nikakve rezultate?
Vaša pretraga je verovatno bila nejasna i uključivala je previše uobičajenih izraza koje phpBB3 ne indeksira. Budite precizniji prilikom odabira termina za pretragu i koristite opcije za naprednu pretragu.

Vrh

» Zašto moja pretraga izbacuje praznu stranicu!?
Verovatno je vaša pretraga vratila previše rezultata koje webserver nije uspeo da obradi. Koristite naprednu pretragu kako bi bolje precizirali ono što želite da pronađete.

Vrh

» Kako mogu da pretražujem članove foruma?
Kliknite na dugme "Članovi" koje se nalazi u gornjem delu ekrana i zatim pratite opcije koje su vam dostupne za pretragu.

Vrh

» Kako mogu da pronađem sopstvene postove i teme?
Jedan način je da u korisničkom kontrolnom panelu pronađete link Pogledajte vaše postove u gornjem desnom uglu ekrana, drugi način je da klikom na dugme Pretraga otvorite napredne opcije za pretragu pa da u polje "Pronađi autora" unesete vaše korisničko ime.

Vrh


Pretplaćivanje na teme i dodavanje u Bookmarks

» Koja je razlika između pretplaćivanja na temu i dodavanja u Bookmarks?
Dodavanje u bookmarks u phpBB3 je vrlo slično kao u veb brauserima. Ako neku temu ubacite u bookmarks nećete dobijati obaveštenja o novim postovima u temi. Ako želite da redovno dobijate obaveštenja o nekoj temi onda se pretplatite na istu.

Vrh

» Kako da se pretplatim na neki forum ili temu?
Kako bi ste se pretplatili na neki forum, ulaskom na taj forum pojaviće se u gornjem levom delu foruma link Praćenje foruma. Kliknite na njega i dobićete obaveštenje da ste se pretlatili na taj forum. Kako bi ste se pretplatili na temu možete uraditi isto kao i za određeni forum (Praćenje teme) ili prilikom odgovaranja na temu čekirate boks sa opcijom Pošaljite mi email kada neko odgovori.

Vrh

» Kako da dodam temu u Bookmarks?
Kako bi ste dodali neku temu u bookmarks otvorite željenu temu i kliknite na link Obeleži temu u gornjem delu ekrana teme .

Vrh

» Kako da isključim prećanje teme?
Otvorite temu koju više ne želite da pratite i zatim kliknite na link Prekini praćenje teme ili idite u korisnički kontrolni panel pa kliknite na Rad sa prijavama i pratite dalja uputstva.

Vrh

» Kako da izbacim temu iz bokkmarks-a?
Otvorite korisnički kontrolni panel i pronađite link Rad sa beleškama sa desne strane ekrana. Pratite dalja uputstva na ekranu.

Vrh


Prikačeni fajlovi

» Koji fajlovi su dozvoljeni za kačenje na ovaj board?
Administrator može da odobri ili zabrani kačenje različitih vrsta datoteka. Na ARCS forumu nije dozvoljeno kačenje datoteka regularnim članovima, već samo administratorima.

Vrh


phpBB 3 pitanja

» Ko je napisao ovaj board?
Ovaj softver (u svojoj nemodifikovanoj formi) je proizvela i pustila u upotrebu phpBB Group, koja ima i sva prava na kopiranje istog. Board je dostupan po GNU General Public Licence i može besplatno da se distribuira. Za više detalja posetite dati link.

Vrh

» Koga mogu da kontaktiram u vezi uvredljivog i/ili ilegalnog sadržaja koji se nalazi na ovom boardu?
Trebalo bi da kontaktirate nekog od administratora boarda ili bar nekoga od moderatora foruma. Potpuno je beskorisno kontaktirati phpBB Group, jer oni nemaju nikave veze sa sadržajem koji se plasira na ARCS forumu.

Vrh


Sva vremena su u UTC + 1 sat


Idi na:  
cron

Style by Alfa Romeo Club Serbia
Updated by Alex V6 & erdeljan © ARCS 2015
Design & layout by gile & kilson based on original 4Poisom theme
Prevod: CyberCom feat. sErGiO